H LINE HAAD

CERTIFIKAT: „Fashion & Style Factory“ u vrhu bonitetno pouzdanih partnera

Za kraj uspješne 2016. godine naša kompanija je dobila veliko priznanje koje nas svrstava među 12,9% najpouzdanijih kompanija u Bosni i Hercegovini.

Certifikat bonitetne pouzdanosti je dokument koji izdaje LRC d.o.o. privrednim subjektima na osnovu stručne analize finansijskih izvještaja i ostalih ekonomskih parametara za koje je moguće procijeniti visok stepen vjerovatnoće da se radi o finansijski pouzdanom partneru, stoji na službenoj Internet stranici LRC-a.

LRC d.o.o. na tržištu Bosne i Hercegovine već 16. godinu prikuplja i analizira informacije o kompanijama, s posebnim naglaskom na njihove finansijske rezultate i likvidnost, a u protekle tri godine aktivno radi i na bonitetnom ocjenjivanju kompanija.

Cilj projekta je da kompanijama koje su to svojim poslovnim rezultatima dokazale omoguće da imaju neovisnu i mjerljivu ocjenu svog tržišnog kredibiliteta, kako bi bile prepoznate kao poželjni poslovni partneri.

  • Bonitetnim certifikatom pouzdanosti se neovisno i mjerljivo demonstrira tržišni kredibilitet kompanije;
  • Bonitetni certifikat pouzdanosti predstavlja izvrstan alat za promotivne aktivnosti kompanije;
  • Bonitetni certifikat pouzdanosti Vam daje priliku da uspješnost kompanije marketinški aktivno iskomunicirate, na webu , e-mail potpisu, memorandumu, uredu ili u predvorju kompanije;
  • Ojačajte vašu pregovaračku poziciju s bankama, investitorima i dobavljačima;
  • Bonitetni certifikat pouzdanosti je potvrda Vaše stabilnosti, ali i signal potencijalnim uposlenicima;
  • Bonitetni certifikat pouzdanosti se izdaje na engleskom jeziku kako bi poslužio kao referenca i u komunikaciji sa inostranim kompanijama, investitorima, dobavljačima i sl.

Ukupna ocjena finansijskog statusa kompanije urađena je na osnovu dinamičkih i statičkih pokazatelja, tj. ocjene pokazatelja o finansijskoj poziciji i finansijskom rezultatu.

certifikat

Za samu ocjenu korišteno je osam različitih pokazatelja koji se izračunavaju na osnovu vrijednosti stavki iz godišnjih finansijskih izvještaja – bilansa stanja i bilansa uspjeha. Neki od pokazatelja su standardni pokazatelji (npr. tekući i ubrzani pokazatelj te ROA i ROE), dok su neki specifični i izvedeni te obuhvataju više stavki finansijskih izvještaja.

Osnova za izradu su historijski rezultati posljednjeg izvještajnog perioda i očekivani trendovi. U obzir se uzimaju, uvjetno rečeno, tri godine – prethodna, tekuća (posljednja izvještajna) poslovna godina, kao i projekcija pokazatelja za narednu godinu na osnovu historijskih rezultata.

Velika nam je čast i zadovoljstvo dodijeliti Vam certifikat za 2016. godinu, koji potvrđuje da su finansijsko stanje i opće poslovanje Fashion & Style Factory d.o.o. na visokom nivou te da se nalazite u samom vrhu najpouzdanijih kompanija u BiH.