CLEWEAR HAAD COUTURE

HAAD Clewear i Couture haljine na 22. izdanju SFF-a

Poznata bh. glumica Alena Džebo ovogodišnji je domaćin 23. izdanja najvećeg regionalnog filmskog događaja. Sarajevo Film Festival već tradicionalno ulogu domaćina svečane ceremonije otvaranja prepušta uspješnim bh. glumcima mlađe generacije.

Alena je diplomirala na odsjeku za Glumu, Akademije scenskih umjetnosti Sarajevo 2002. godine. Još prije stjecanja zvanične diplome, bila je angažirana na brojnim predstavama Otvorene scene Obala u Sarajevu, te kasnije u desetinama projekata domaćih pozorišta u Sarajevu, Tuzli, Mostaru, Zenici, ali i u SAD, Kanadi i Velikoj Britaniji.

U svojoj karijeri, učestvovala je u brojnim radionicama i festivalima. Uporedo sa pozorišnom karijerom, Džebo je razvijala i svoju karijeru na filmu, ali i u TV i radio projektima. Ostvarila je uloge u nekoliko dugometražnih filmova: “The paradise suit”, reditelja Joost Van Ginkela (2015., Holandija), “Sabina K.”, režija Cristobal Krusen, (2015., SAD/BiH), “Naša muzika”, u režiji J. L. Godara (2002., Francuska), “Hronika bešćutnosti”, režija: Gojko Bjelac (2001., TV film, BiH), te u brojnim kratkim filmovima.

Osim u pozorištu i filmu, Alena Džebo ostvarila je uloge u brojnim sitcomima, reklamama i TV serijama, a okušala se i u ulozi asistenta režije i to na filmu reditelja Adisa Bakrača “Ostavljeni” (2008., BiH).

Na ovogodišnjem SFF-u spomenuta glumica nosila je haljinu Haad Clewear na otvorenju festivala i haljine Haad Couture iz kolekcije sa modne revije HUMA tradicija moga kraja, decembar 2015. godine.