Adnan Hajrulahović HAAD

Trideset devetogodišnji BH modni dizajner, živi i radi u Sarajevu. Svoje kolekcije prezentirao je revijama u Bangkoku, Beču, Dizeldorfu, Beogradu, Zagrebu, Svetom Stefanu, Tirani i drugdje  pod vlastitim brendom HAAD, iza kojeg stoji vlastita produkcija.

više

kolekcije

ELIZABETA BOSANSKA

'Elizabeta Bosanska' je modno-artistička priča o našem identitetu i kontinuitetu kroz lik jedne snažne žene koja je dokaz da na ovim prostorima žena oduvijek ima veoma bitno mjesto u društvu. Simbolika Elizabete je i u tome da da čvrst dokaz da je Bosna oduvijek evropska zemlja, a Elizabeta kao bosanska princeza koja je suvereno vladala Ugarskom i Poljskom uz prefiks bosanska. Poruka ove revije je snaga i položaj žene u društvu, evropska pripadnost naroda BiH i kontinuitet kulturnog naslijeđa i tradicije te kao takva šalje poruku mira i zajedništva iz konteksta historije.

više

HUMA

Huma je naziv kolekcije visoke mode, kolekcije koja treba da ispriča dvojaku priču. Priču o nama danas, urbanim i modernim i o nama juče bogatim i ponosnim na ono što jesmo. Inspiracija za reviju je Huma žena koja je spojila istok i zapad rodivši se a životom ostala upamčena samo u jednom pasosu istorije.

više